Ambachtelijke Bierroute

HomeZien en doenAmbachtelijke Bierroute

Ambachtelijke Bierroute

Onder leiding van een stadsgids loopt u de Ambachtelijke Bierroute, een tocht van ongeveer 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo. De Bierroute is een mix van een stadswandeling en kroegentocht waar u gedurende de wandeling allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over de vestingstad Groenlo en haar brouwgeschiedenis te horen krijgt.

De route begint bij de VVV. Vanuit de VVV gaat u met de stadsgids naar het Stadsmuseum voor een korte rondleiding met film, waarna de stadsgids u door de vesting Grolle leidt langs de zeventiende eeuwse Stadsboerderij, de kanonswal en de eeuwenoude gezelligheid. Onderweg kunt u in drie cafés genieten van de Grolse gastvrijheid en natuurlijk van het Grolsche gerstenat.

De kosten voor deze bierroute zijn € 19,75 per persoon, met een minimum van € 197,50 (bij minder dan 10 volwassen personen), inclusief stadsgids en 6 coupons per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis (consumpties voor eigen rekening).

Met de couponkaart kunt u in elk café een Grolsch biertje krijgen, van seizoensbier tot blond bier en van bokbier tot amberbier en bovendien een broodje warm vlees met ambachtelijke biersaus. Zo wordt u een Rondje Grols(ch) aangeboden. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om een andere consumptie te gebruiken. Afhankelijk van de prijs daarvan kan er gevraagd worden om een extra bijdrage.

Indien de Ambachtelijke Bierroute op een zondag gedaan wordt is een bezoek aan het Stadsmuseum geen garantie.

De Ambachtelijke Bierroute is in overleg uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan de Stadsboerderij.

Of bellen:

tel. 0544-461247

Deel op:

© VVV Oost Gelre 2014