Ambachtelijke Bierroute

HomeZien en doenAmbachtelijke Bierroute

Ambachtelijke Bierroute

Onder leiding van een stadsgids loopt u de Ambachtelijke Bierroute, een tocht van ongeveer 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo. De Bierroute is een mix van een stadswandeling en kroegentocht waar u gedurende de wandeling allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over de vestingstad Groenlo en haar brouwgeschiedenis te horen krijgt.

De route begint in het Stadsmuseum waar u een Grolsch presentatie te zien krijgt, waarna de stadsgids u door de vesting Grolle leidt langs de zeventiende eeuwse Stadsboerderij, de kanonswal en de eeuwenoude gezelligheid. Onderweg kunt u in vier cafés genieten van de Grolse gastvrijheid en natuurlijk van het Grolsche gerstenat. De tocht eindigt daar waar het allemaal begon, in de kelder van Bar de Lange Gang. Hier werd ooit het eerste Grolsch Bier gebrouwen.

De kosten voor deze bierroute zijn € 19,75 per persoon, met een minimum van € 197,50 (bij minder dan 10 volwassen personen), inclusief stadsgids en 6 coupons per persoon. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis (consumpties voor eigen rekening).

Met de couponkaart kunt u in elk café een Grolsch biertje krijgen, van seizoensbier tot blond bier en van bokbier tot amberbier en bovendien een broodje warm vlees met ambachtelijke biersaus. Zo wordt u een Rondje Grols(ch) aangeboden. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om een andere consumptie te gebruiken. Afhankelijk van de prijs daarvan kan er gevraagd worden om een extra bijdrage.

Of bellen:

tel. 0544-461247

Deel op:

© VVV Oost Gelre 2014