Beleef het Vragenderveen

Excursie door het Vragenderveen

Een ontoegankelijke ruigte met verraderlijke, zelfs gevaarlijke turfgaten, gelegen in een van de mooiste stukjes van Nederland: Het Vragenderveen. Een uniek hoogveengebied, dat onderdeel uitmaakt van het Korenburgerveen. Het veen is gelegen binnen de gemeentegrenzen van Lichtenvoorde, op 3 km ten oosten van het dorpje Vragender. Eeuwenlang is er in het Veen geploeterd en gezwoegd om de producten te winnen, die destijds zo waardevol waren. Vandaag de dag herbergt het Veen nog steeds een kostbaar “product”, dat alsmaar schaarser wordt: natuur, in het bijzonder actieve hoogveen. Je kunt onder leiding van een gids door het Vragenderveen. VVV Oost Gelre heeft i.s.m. Stichting Marke Vragender Veen speciale excursiedagen uitgezocht, waarop je je kunt inschrijven. 

Vaste data 2017:

  • Zondag 7 en 28 mei
  • Zondag 11 en 25 juni 
  • Zondag 9 juli
  • Zondag 13 en 27 augustus
  • Zondag 17 september
  • Zondag 1 en 15 oktober    

Aanbevolen wordt;

- Laarzen (goed aansluitend) of hoge schoenen 

- Shirt of trui met lange mouwen 

- Een lange broek en reserve kleding      

- Muggenzalf/spray  

Aanvang excursie ; 10:00 uur

Starten vanaf ; Parkeerplaats bij Restaurant Beneman, Winterswijkseweg 9 te Vragender

Prijzen deelname excursie ; Volwassenen € 5,00 p.p. (ter plekke afrekenen bij gids)Kinderen tot 16 jaar € 2,50 p.p. ( ter plekke afrekenen bij gids)

Aanmelden ; Bij de VVV in Lichtenvoorde. 0544-375775 / info@vvvlichtenvoorde.nl.  

Op afspraak kunnen groepen ook op een andere dag het veen in. Kosten zijn dan € 6,00 volwassenen en € 3,50 kinderen tot 16 jaar. Reserveren via VVV Lichtenvoorde.