Ambachtelijke Bierroute 

Onder leiding van een stadsgids loop je de Ambachtelijke Bierroute, een tocht van ongeveer 4 uur langs de brouwgeschiedenis van Groenlo. De Bierroute is een mix van een stadswandeling en kroegentocht waar je gedurende de wandeling allerlei wetenswaardigheden en anekdotes over de vestingstad Groenlo en haar brouwgeschiedenis te horen krijgt.

De route begint bij de VVV. Vanuit de VVV ga je met de stadsgids naar het Stadsmuseum voor een korte rondleiding met film, waarna de stadsgids je door de vesting Grolle leidt langs de zeventiende eeuwse Stadsboerderij, de kanonswal en de eeuwenoude gezelligheid. Onderweg kun je in vier cafés genieten van de Grolse gastvrijheid en natuurlijk van het Grolsche gerstenat. De tocht eindigt daar waar het allemaal begon, in de kelder van Grolsch Brouwhuys De Lange Gang. Hier werd ooit het eerste Grolsch Bier gebrouwen.

De kosten voor deze bierroute zijn € 22,50 per persoon, met een minimum van € 225,00 (bij minder dan 10 volwassen personen), inclusief stadsgids en zes coupons per persoon. (1 x entree Stadsmuseum, 4 x voor een drankje en 1 x voor een broodje warm vlees) Kinderen tot 12 jaar zijn gratis (consumpties voor eigen rekening) 

Met de coupons kun je in elk café een Grolsch biertje krijgen, van seizoensbier tot blond bier en van bokbier tot amberbier en bovendien een broodje warm vlees met ambachtelijke biersaus. Zo word je een Rondje Grols(ch) aangeboden. Uiteraard heb je de mogelijkheid om een andere consumptie te gebruiken. Afhankelijk van de prijs daarvan kan er gevraagd worden om een extra bijdrage.

Indien de Ambachtelijke Bierroute op een zondag gedaan wordt is een bezoek aan het Stadsmuseum geen garantie.

De Ambachtelijke Bierroute is in overleg uit te breiden met bijvoorbeeld een bezoek aan de Stadsboerderij.

Reserveren via de VVV in Groenlo - 0544-461247 of mail naar info@vvvgroenlo.nl