Wijngaard Schepershof

Bedrijf te bezoeken, Wijngaard, Park/Tuin, Arrangement, Rondleiding

Schepershof is een stukje Groenlo waar het leven landelijk is. Dat gegeven, in combinatie met een oude boerderij, vormt het ideale decor voor een heerlijk uitstapje.

Wijngaard
Net buiten de bebouwde kom van de vestingstad Groenlo worden groene weilanden, maisvelden en houtsingels onderbroken door een verrassend nieuw element: wijnstokken. In mei 2006 hebben we onze wijngaard aangelegd. Er zijn toen ruim 2100 wijnstokken aangeplant; drie soorten wijndruiven, de rode Regent en de witte Solaris en Johanniter. Door de komst van nieuwe druivenrassen op Amerikaanse onderstam, met een kortere rijpingstijd is het heel goed mogelijk om in ons Noord-Europees klimaat druiven te verbouwen omdat ze minder gevoelig zijn voor ziektes en in relatief korte periode afrijpen. De druiven worden op milieuvriendelijke wijze verbouwd.
Siertuin
In het Achterhoekse coulissen landschap ligt onze landelijk gelegen verbouwde boerderij met een prachtige tuin die is aangelegd in 1990. Elk jaar daarna is de tuin hier en daar wat veranderd en zijn nieuwe planten toegevoegd. Rondleiding en arrangementen
Wilt u weten hoe het toegaat in deze nieuwe agrarische bedrijfstak en hoe wijn van eigen bodem smaakt? Graag vertellen wij u alles over onze rode, witte en rosé wijnen en natuurlijk niet zonder ze te laten proeven. De romantiek van het platteland beleeft u ook in onze tuin en boomgaard waar we u graag rondleiden .

Contactgegevens

Slatmansweg 6a
7141 LD Groenlo

Slatmansweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7141 LD, Groenlo