Waterfietsen en terras in Natuurpark de Leemputten

Attractie, Natuurgebied, Watersport, Actief en Sportief

Waterfietsen door de Leemputten in Zwolle (bij Groenlo), voor veel mensen een begrip. ook voor groepsreserveringen & arrangementen. Waar ooit leem gegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo, ontstond later een prachtig natuurgebied. U kunt nu ook genieten van dit mooie stukje Achterhoek. Vanaf de waterfiets of op het terras. Open van 11.00 tot 17.00 uur. in het Hoogseizoen. Voor/Najaar: alleen weekenden, feest- en vakantiedagen.

"De Leemputten" in Zwolle (bij Groenlo), voor veel mensen een begrip. Waar ooit leem gegraven werd voor de steenfabriek in Groenlo, ontstond later een prachtig natuurgebied. En gedeelte van het totale terrein, ongeveer 8 hectare, is uitsluitend toegankelijk per waterfiets. Dit is een unieke en milieuvriendelijke manier om, vanaf het water dit gebied te verkennen en te genieten van de vele planten- en diersoorten die er te vinden zijn, zowel op, langs, als in het water.

 

In de resterende 22 hectare is een natuurpad (ca. 3 km.) uitgezet. Onderweg kunt U genieten van de overige plassen met hun prachtige ligging en hun grote verscheidenheid aan planten en dieren. Tevens sluit dit natuurpad aan op de route om het "Zwilbrocker Venn, met z'n meeuwenkolonie en flamingo's, net over de Duitse grens. Ook voor groepen kan een bezoek aan natuurpark de Leemputten interessant zijn. Speciale arrangementen op aanvraag. 

 

Negen waterfietsen liggen uitnodigend op gasten te wachten. Op zaterdag en zondag en in vakantieperioden zijn de Leemputten geopend. Naast het waterfietsen is ook het terras weer geopend. Op het terras kan men even lekker bijkomen na bijvoorbeeld een lange fietstocht en genieten van een hapje en/of een drankje.

* Openingstijden: - Voorjaar/najaar: alleen weekenden, feest- en vakantiedagen - Hoogseizoen: alle dagen - Tijden: 11.00u - 17.00u * Bij regenachtige weersomstandigheden gesloten / * Voor groepen zijn afwijkende openingstijden op aanvraag mogelijk.

Contactgegevens

Waterfietsen en terras in Natuurpark de Leemputten

Zwolse Veenweg 4a
7142 HT Groenlo
www.de-leemputten.nl info@de-leemputten.nl T 0544 468 801
T 06 10021171

Zwolse Veenweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7142 HT, Groenlo