Open Achterhoeks Dweilorkesten Kampioenschap

Muziekfestival, Varia, Gezelschap/orkest

Met 30 toporkesten uit heel Nederland!

Er worden ieder jaar maximaal 30 dweilorkesten uit geheel Nederland toegelaten, verdeeld over een wedstrijdklasse en een leutklasse. Aanvang 12:00 uur; prijsuitreiking 18:30 uur.
Vrije toegang. Er wordt gemusiceerd op een zestal podia, binnen het prachtige oude centrum van Groenlo, alsmede op het voorterrein van vakantiepark Marveld Recreatie. Drie van deze zeven podia zijn wedstrijd- oftewel jurypodia. Geplaatst op diverse punten in het gezellige centrum van het stadje. Bij ieder wedstrijdpodium wordt gejureerd door twee deskundige muziekkenners. Er zijn een groot aantal geld- en andere prijzen te winnen.
De algeheel winnaar van het OADK gaat met een leuke geldprijs, de Grolsch bokaal en de Inter Nos wisseltrofee naar huis. Daarnaast zijn er een publieksprijs, een gezelligheidsprijs, leutprijzen en de prijs voor de dweilmuzikant van de dag te winnen.

Donderdag 10 mei 2018 vanaf 12:00

* Altijd op Hemelvaartsdag.

Toegangsprijzen

Gratis toegang