Midwinterhoornwandeling met lichtjesroute in Groenlo Vestingstad

Wandeltocht, Varia

Op 22 december 2017 wordt al voor de negende keer een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo.

Op 22 december 2017 wordt al voor de negende keer in successie een sfeervolle midwinterhoornwandeling gehouden in het vestingstadje Groenlo. In 2009 hebben Jos Spieker en Erik Mentink de koppen bij elkaar gestoken samen met Tom Rooks en hebben toen voor het eerst deze midwinterhoornwandeling georganiseerd. Dat werd meteen al een succes, mede door het flinke pak sneeuw dat er toen lag. Door de honderden waxinelichtjes zag het er bovendien sprookjesachtig uit. In 2010 werd de midwinterhoornwandeling wederom onder winterse omstandigheden gehouden. Ook toen een pak sneeuw. Bij de volgende edities geen sneeuw meer, maar wie weet dit jaar.
Van alles te zien
De midwinterhoornwandeling in Groenlo kenmerkt zich niet alleen door de honderden potjes met waxinelichtjes die er langs de route staan. Maar ook door de vele verrassingen die de deelnemers onderweg tegen komen. De midwinterhoornblazers staan op telkens zeer verrassende plekken. Er kan gestart worden van 18.30 uur tot 20.00 uur vanaf het plein van de Oude Calixtus. Op het pauzepunt ontvangen de deelnemers net als andere jaren gratis gluhwein en/of warme chocolademelk. Ook is de Societeit Grolse Wanten aanwezig met de Grolse wanten, sjaals en mutsen. De Vestingstadexpress zal de gasten van Marveld naar Groenlo brengen.
Het is de bedoeling dat de route zonder routeblaadje wordt gelopen. Er worden zoveel potjes met waxinelichtjes neer gezet dat het een langs sliert wordt en de deelnemers hoeven de lichtjes alleen maar te volgen aldus Erik Mentink. Her en der maken we gebruik van pijlen met kerstboompjes erop zodat iedereen de juiste route volgt. Op het eindpunt in de Kevelderstraat zal er gratis soep zijn, die geserveerd wordt door de leden van de Compagnie Grolle.
Het belooft een sfeervolle tocht te worden in Groenlo waarbij neerdwarrelende sneeuw misschien de kers op de taart kan zijn. De klanken van de midwinterhoorns zullen u in de juiste kerstsfeer brengen. Voor meer info kijk op www.groenlovestingstadpromotion.nl Deze midwinterhoornwandeling is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Oost Gelre, de Stichting Geniet Stad Groenlo en de vele vrijwilligers.

Geen muziekinstrument

De midwinterhoorn is geen muziekinstrument maar werd door de boeren gebruikt als signaalinstrument. Dit om bijvoorbeeld verder weg gelegen boeren te hulp te roepen bij brand of het kalven van een koe.

Vrijdag 22 december 2017 vanaf 18:30

* Er kan gestart worden tussen 18.30 uur en 20.00 uur vanaf het plein van de Oude Calixtus.

Toegangsprijzen

Gratis toegang