Maquettepresentatie Bloemencorso wagens

Varia

Maquettepresentatie tijdens Zomermarkt Lichtenvoorde.

Aan het publiekelijk showen van een corsowagen gaat een heel traject vooraf. Voordat de creatie van zo’n kunstobject gestalte krijgt is er allereerst een idee. Keurt de corsogroep het idee van de ontwerper goed, dan volgt er een schets, gevolgd door de bouw van een ‘mini-corsowagen’ met een schaal van 1 op 10.

Zo’n maquette vormt een dankbaar en welkom houvast voor de vormgevers van een corsogroep.
Het eindresultaat in 3D formaat ligt immers al duidelijk vast. En dat is wel zo handig als je met meerdere mensen tegelijkertijd aan één corsowagen bouwt. Met een maquette als leidend voorbeeld kan er staal worden gebogen, op maat geknipt en op de juiste punten worden gelast. Een kwestie van het voorbeeld volgen dus en “opblazen” naar een formaat op ware grootte van circa 4 meter breed, 8 meter hoog en zo’n 20 meter lang. Dat klinkt misschien makkelijk, maar dat is het zeker niet.

De Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde toont in samenwerking met de corsogroepen de 18 nieuwe ontwerpen voor het corso op zondag 9 september a.s. in een speciale maquettepresentatie.  Deze wordt traditiegetrouw gehouden tijdens de jaarlijkse Zomermarkt op zaterdag 30 juni en zondag 1 juli. Tussen 12.00 en 18.00 uur is de toegang gratis in de bovenzaal van Restaurant de Leeuw, aan de Rapenburgsestraat 9 in Lichtenvoorde. U bent van harte welkom voor deze indrukwekkende sneak preview!

Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting
Zaterdag 30 juni 2018 12:00 18:00
Zondag 1 juli 2018 12:00 18:00

Toegangsprijzen

Gratis toegang

Contactgegevens

Restaurant de Leeuw

Rapenburgsestraat 9
7131 CV Lichtenvoorde

Rapenburgsestraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7131 CV, Lichtenvoorde