Hap-Trap Fietsarrangement

Arrangement, Tocht, Culinair, Dagarrangement

Sportief, cultureel en ontspannend bezig zijn èn heerlijk genieten van typisch Achterhoekse gerechten is het hele jaar mogelijk van woensdag t/m zondag met een uniek Hap-Trap arrangement. Bij de VVV in Groenlo en de VVV in Lichtenvoorde is het arrangement te boeken, bestaande uit de bewegwijzerde Arfgood-fietsroute en coupons voor 4-gangen met Achterhoekse specialiteiten.

Trappen
De Achterhoek, bekend om haar afwisselend coulisselandschap en cultuurhistorisch “arfgood” (erfgoed), is uitstekend per fiets te verkennen middels de Arfgoodroute. Deze route is het uitgangspunt voor het arrangement. De 45 kilometer lange bewegwijzerde fietsroute verbindt 9 toeristische attracties en bezienswaardigheden in de omgeving van Lichtenvoorde, Groenlo en het Duitse Zwillbrock. Deze vertellen allen iets over het cultuurhistorisch “arfgood” van deze streek. Maak onderweg kennis met het boerenleven van weleer in openluchtmuseum Erve Kots. Kom even kijken en proeven hoe kaas wordt bereid in de kaasboerderij van de familie Weenink en ontdek hoe volgens eeuwenoude traditie Korenmolen de Vier Winden wordt bediend. Het Stadsmuseum Groenlo toont de industriële en culturele geschiedenis en ook een bezoek aan de Barokkerk in Zwillbrock is zeker de moeite waard.
Happen
Onderweg wordt bij 4 pleisterplaatsen, telkens tegen inlevering van een coupon, één gang van het Arfgoodmenu geserveerd. ’s Ochtends wordt gestart met een kop koffie of thee met een snee Pillewegge. Net over de grens heeft de Duitse kok een speciaal “Arfgood-broodje” bereid (na 12:00 uur). Na de “verbranding” hiervan wacht verderop een heuse Achterhoekse hap. De laatste gang bestaat uit een ambachtelijk bereid Arfgoodtoetje van hangop, kwark en yoghurt met vruchten (tot 18:00 uur). Voor kinderen is er een speciaal kindermenu samengesteld.
Prijzen en reservering
De prijs voor het Hap-Trap arrangement bedraagt € 31,50 voor volwassenen en € 16,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Het arrangement is zonder voorafgaande reservering bij de VVV in Groenlo of Lichtenvoorde en bij Kaasboerderij Weenink in Lievelde te koop. Groepen van meer dan 10 personen moeten vooraf reserveren bij de VVV in Groenlo of Lichtenvoorde, dit i.v.m. de inkoop van waren en eventueel extra inzet van personeel. Het arrangement is voor groepen op maat uit te breiden met rondleidingen en/of bezichtigingen bij de attracties aan de route. Denk hierbij aan boerengolf of een kaas- of bierproeverij. Het arrangement is voor groepen € 30,- p.p. 

Contactgegevens

Markt 11a
7131 DG Lichtenvoorde
info@vvvlichtenvoorde.nl info@vvvgroenlo.nl T 0544 375 775
T 0544 461 247

Markt Model.NdtrcItem.HouseNumber
7131 DG, Lichtenvoorde