Groenlo Vestingstad Express

Attractie, Tocht, Historische tram/trein

In het kader van de promotie van Groenlo als vestingstad rijdt er de Groenlo Vestingstad Express. Deze trein rijdt twee verschillende, prachtige routes door de Achterhoek en het Duitse natuurgebied Zwillbrock. Deze toeristische trein rijdt dagelijks in het hoogseizoen en tijdens vakanties (met uitzondering van vrijdag) vanaf Marveld Recreatie aan de Elshofweg 6 te Groenlo. In het voor- en naseizoen rijdt de trein alleen op woensdag en in het weekend.

Route Erve Kots en Wijndomein Besselinkschans of Wijngaard Schepershof
De route met als verste bestemming het Wijndomein Besselinkschans of Wijngaard Schepershof vertrekt vanaf Marveld Recreatie en vervolgt zijn weg, via een interessante rondrit door Groenlo, naar Erve Kots, kaasboerderij Weenink, de Engelse Schans, Wijndomein Besselinkschans of Wijngaard Schepershof. Let u ook hier weer op de laatste trein zoals in de dienstregeling staat vermeld.
Bij Erve Kots kunt u ook uitstappen en het openluchtmuseum, de herberg en de brouwerij bezoeken. De tegenover gelegen kaasboerderij laat zien hoe diverse soorten kaas gemaakt worden. Vanaf Erve Kots gaat de trein door naar Wijndomein Besselinkschans of naar Wijngaard Schepershof. Na ongeveer 20 minuten vertrekt de trein vanaf Wijndomein Besselinkschans weer met als eindbestemming Marveld Recreatie. Bij Wijngaard Schepershof kunt u gebruik maken van de gratis rondleiding door de wijngaard en siertuin, na 3 kwartier vertrekt de trein weer naar Marveld Recreatie. Op de dienstregeling staat aangegeven op welke dag er welke bestemming aangedaan wordt. Deze ongeveer anderhalf tot twee uur durende rit geeft u een goed beeld van wat er in de Tachtigjarige Oorlog is gebeurd en de rol die Groenlo daarin heeft gespeeld.

Route Zwillbrock met een Barokke kerk, biologisch station en de meeuwen en flamingo kolonie
Vanaf Marveld Recreatie rijdt de trein via een prachtige route naar het Duitse Zwillbrock. Daar stopt de trein ongeveer 20 minuten om vervolgens via Groenlo na ongeveer ander half uur weer bij Marveld Recreatie te arriveren.

GPS systeem
Doordat de trein is voorzien van een GPS systeem wordt u tijdens uw reis geïnformeerd over de historie van Groenlo, de bezienswaardigheden en een aantal leuke wetenswaardigheden. Wij hopen dat u als reiziger een goed beeld van de cirumvallatielinie, de historie van Groenlo als vestingstad en niet op de laatste plaats de omgeving van Groenlo krijgt.

Contactgegevens

Elshofweg 6
7141 DH Groenlo
www.vestingstadexpress.nl info@marveld.nl T 0544 466 000
F 0544 465 295

Elshofweg Model.NdtrcItem.HouseNumber
7141 DH, Groenlo

Extra informatie

Doelgroep
kinderen Ja
groepen Ja
zakelijk Ja
gezinnen Ja
volwassenen Ja
senioren Ja
Cultuur
Informatie kaartverkoop Graag tot een half uur voor vertrek opgeven bij de receptie.