Groenlo. Een cultuurhistorische fietstocht

Fietsroute

De oude vestingstad Groenlo, gelegen in de Achterhoek, kent een veelbewogen geschiedenis. Tijdens de Tachtigjarige Oorlog was de stad meerdere malen de inzet van grootscheepse confrontaties tussen Staatse en Spaanse soldaten en in 1627 wist prins Frederik Hendrik de vesting op spectaculaire wijze te veroveren. Tot op de dag van vandaag zijn er sporen van deze geschiedenis in de stad en haar omgeving terug te vinden.

De erfgoedroute begint in het nabijgelegen Lievelde en neemt u mee langs het militaire erfgoed in de omgeving. De route leidt u langs vestingwerken, kanonnen en een deel van de circumvallatielinie, het grachten- en wallenstelsel dat werd aangelegd door Frederik Hendrik tijdens het beleg van Groenlo. Naast de belegeringen in de Tachtigjarige Oorlog is er ook aandacht voor de Tweede Wereldoorlog. In 1940 was Groenlo een van de eerste steden die door het Duitse leger werd ingenomen en in het laatste jaar van de oorlog werd de stad getroffen door een bombardement. U fietst ondertussen door de prachtige landelijke omgeving van Groenlo en ziet boerderijen, industriële monumenten en architectonische hoogtepunten. Al fietsend maakt u kennis met het leven van de Groenloërs in tijden van bezetting en van vrede.
Deze rijk geïllustreerde cultuurhistorische fietstocht door Groenlo en omgeving vertelt u het roerige verhaal van de vesting Groenlo en toont tegelijkertijd de schoonheid van het coulisselandschap. De route vormt een tweeluik met Lichtenvoorde. Een cultuurhistorische fietstocht.
De cultuurhistorische fietstocht Groenlo is verkrijgbaar bij VVV Oost Gelre voor € 9,95.

Contactgegevens

Kevelderstraat 1
7141 BE Groenlo
info@vvvgroenlo.nl T 0544 461 247

Kevelderstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7141 BE, Groenlo