Film: L'amant double

Film

Film

Een opwindende thriller waarin fantasie, gekte, spelletjes en werkelijkheid niet van elkaar te onderscheiden zijn en geen van de personages te vertrouwen is.

De binnenkant van een vagina die verandert in een huilend oog. Dit ene meesterlijke shot leverde bij de wereldpremière in Cannes spontaan applaus op. Met L’Amant double levert regisseur François Ozon seks, humor, visuele flair en een vleugje branie. Op het randje van kitsch, of erover.

Chloé heeft vage, waarschijnlijk psychosomatische buikklachten. De eerste therapeut bij wie ze zich meldt wordt tijdens de sessies verliefd op haar. Maar Chloé volgt óók therapie bij diens ruigere, wellicht kwaadaardige tweelingbroer met wie ze in een merkwaardig erotisch machtsspel belandt.

Zoals het een goede erotische thriller betaamt, speelt voyeurisme een belangrijke rol. Ozon laat geen spiegel of raam onbenut. Het maakt van L'Amant double een feest van dramatische doorkijkjes en beeldschone verdubbelingen.

L’Amant double is campy vermaak, zonder kwaliteit en techniek ook maar een greintje minder serieus te nemen. Het is François Ozons ode aan David Cronenberg en Freuds psychoanalyse.

Wanneer?

Dag Van Tot Toelichting
Donderdag 21 december 2017 20:30
Vrijdag 22 december 2017 20:30

Contactgegevens

SC Den Diek

Dijkstraat 30
7131 DP Lichtenvoorde
www.hetdoek.nl T 0544 375 868

Dijkstraat Model.NdtrcItem.HouseNumber
7131 DP, Lichtenvoorde