De Hemmelehoeve

Bungalow/Vakantiewoning, Tocht, Dagarrangement

In Lievelde, een prachtig stukje van de Achterhoek, ligt het mooie natuurgebied De Koolmansdijk. Hier vindt u De Hemmelehoeve, omgeven door bossen, heidevelden en boerderijen.

De Hemmelehoeve:
- vakantiehuis
- huifkartochten
- hoefsmederij
- koetsiersbewijs

In 1941 is de vakantieboerderij op De Hemmelehoeve gebouwd. Het kleine boerderijtje had plaats voor zes koeien, 10 varkens en 20 kippen. Destijds woonde er een gezin met 13 kinderen. Het bedrijf heeft verschillende veranderingen ondergaan. In het jaar 2000 is het varkensbedrijf opgeheven en nu zijn daar paarden en schapen voor in de plaats gekomen. De paarden worden hoofdzakelijk gebruikt voor het maken van huifkartochten en het lopen in de menlessen. In de vakantiehuis worden cursussen gegeven over veel verschillende onderwerpen die te maken hebben met het boerenleven.

Vakantiehuis
Het 8 tot 10 persoons vakantiehuis op De Hemmelehoeve ligt midden in het prachtige natuurgebied De Koolmansdijk in Lievelde. Als u de deur uitloopt, heeft u gelijk een frisse neus te pakken. Er zijn vele wandel- en fietsroutes in het natuurgebied om mooie tochten te maken. U kunt heerlijk wandelen en fietsen zonder iemand tegen te komen. De hazen, konijnen, reeën en vogels zullen u verrassen.
Huifkartochten
De voornaamste reden dat mensen voor een gezellige tocht in een huifkar kiezen is dat het zeer geschikt is voor jong en oud. Niemand is te oud of te jong voor een mooie rit. Iedereen kan mee en hierdoor is het zeer geschikt voor bijvoorbeeld familiefeesten, personeelsfeesten, dagjes uit of als aanvulling op de mooie koets voor een bruiloft. Tijdens een rit ervaart eenieder hoe de mensen vroeger een reis maakten. Er is tijd genoeg om te genieten van de mooie Achterhoekse natuur. De ritten met de huifkar gaan door de bossen, over vele landwegen, langs de Achterhoekse kastelen en door mooie pittoreske dorpjes. U beleeft echt hoe mensen 200 jaar geleden leefden. Wat voor een gevoel dat geeft? Dat moet u zelf ervaren! Onderweg vertelt de koetsier alles over de omgeving, de paarden, de mensen die er wonen of gewoond hebben en wat voor werk zij deden. Deze prachtige, dikwijls sterke verhalen worden afgewisseld door leuke anekdotes en grappige feitjes die de streek kent.
Hoefsmederij
De hoeven van uw paard zijn één van de belangrijkste onderdelen van het paard, daarom moeten deze regelmatig behandeld worden. Als uw paard regelmatig op verharde wegen loopt is het juiste schoeisel voor uw paard van belang. Deze zorg voor uw paard kunnen wij u uit handen nemen. Op zowel ons bedrijf of bij u thuis met de mobiele hoefsmederij. De hoeven worden netjes bekapt en eventueel van een nieuwe ijzers voorzien. In de meeste gevallen kan uw paard binnen twee werkdagen behandeld worden voor een betaalbare prijs.
Koetsiersbewijs
De mencursus is een leerzame tijd waar u verschillende kanten van de mensport leert kennen. De verzorging, gezondheid, voeding en het gedrag van paarden komen aan bod. Even als welke soorten harnachement er bestaan en ook het beoordelen van de kwaliteit van verschillende koetsen komt aan de orde in de cursus. Onze rustige en energieke haflingers zijn verkeersmak en zeer geschikt om het mennen te leren.

Contactgegevens

Hemmeledijk 3a
7137 RB Lievelde
www.hemmelehoeve.nl hemmelehoeve@hotmail.com T 0544 351 865
T 06 83028787

Hemmeledijk Model.NdtrcItem.HouseNumber
7137 RB, Lievelde